ANWB: Ontwikkelen contentstrategie

De ANWB geeft een groot aantal tijdschriften uit, zoals KCK en Reizen Magazine, en natuurlijk de Kampioen. Daardoor beschikt de organisatie over heel veel aantrekkelijke content. Samen met de ANWB ontwikkelden we een contentstrategie om die content ook in te zetten via het online kanaal. 

"
Het uitgangspunt moet altijd zijn dat content leidt tot conversie.
"
Lineke Roos, Manager e-content, ANWB

Bij het ontwikkelen van de nieuwe contentstrategie werkten we nauw samen met de redacties van de onderdelen Auto, Kamperen en Reizen. Daarvoor formuleren we samen de antwoorden op vragen als: Met welke content bereiken we onze doelstellingen? En in welke vorm kan die content op de website en andere kanalen een meerwaarde bieden voor leden en niet-leden?

Strategiebepaling via workshops

We organiseerden workshops waarin we met de betrokken redacties op een interactieve en gestructureerde manier de contentstrategie formuleerden. Als leidraad gebruikten we het door Entopic ontwikkelde contentstrategiemodel. Zo brachten we structuur aan in de content en user stories. We besteedden hierbij ook aandacht aan de technische mogelijkheden en de organisatie van de redactie, communicatie en marketing.

Guidelines en contentplanning

Na de workshops volgde een uitwerking in guidelines met gedetailleerde beschrijvingen van ieder contentsoort,  inclusief voorbeelden. Daarnaast stelden we een contentkalender op, waarin we planden welke content wanneer en op welk kanaal gepubliceerd zou worden.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van je contentstrategie?

Leg je case vrijblijvend voor aan Janneke Belt. Bel 020 – 305 91 49 of mail je vraag via het contactformulier.

 

 

Janneke Belt | Entopic

Kan ik je helpen?

Janneke Belt
Senior consultant
janneke@entopic.com
0203059149