WoningNet

Stap 1 naar verbetering: de contentscan

WoningNet stelde zichzelf de vraag: “Is onze content op Studentenwoningweb nog wel goed genoeg?” Om daarachter te komen, vroegen ze ons om een contentscan te maken. En om advies. Dus gingen wij aan de slag.

Diensten Contentscan, UX workshop

Wat levert het WoningNet op?

  • Een heldere kijk op bestaande content
  • Verbeteradvies, van quick wins tot strategie
  • Het startpunt voor een sterke business case
Bekijk het resultaat

Kunnen we iets voor jou betekenen?

Neem contact op

Kritische blik op de website

Voor WoningNet namen we de 25 pagina’s, 37 FAQ’s en begrippenlijsten van Studentenwoningweb onder de loep. Net als de Engelstalige versies ervan. Hoe is de brand voice? Past die bij studenten? Zijn de Engelse vertalingen goed? En is de copy UX, scanbaar en prettig te lezen op een smartphone? Maar ook de customer journey kreeg aandacht. Is de informatie wel logisch geordend? En de navigatie logisch en transparant?

Sociaal met studenten

De social media-kanalen konden natuurlijk niet achterblijven. We bekeken of Facebook en Twitter anders klonken dan de website. Was er een verschil in merkidentiteit? En pasten de gekozen kanalen wel bij de doelgroep? Waar is Instagram? Vervolgens deden we een voorzet voor de kanalenmix en interessante formats. En introduceerden we user-generated content: een ideale manier om de band met de doelgroep aan te halen.

Presenteer dat rapport

Al onze bevindingen schreven we op in een rapport voor WoningNet. Maar om dat rapport kracht bij te zetten en te zorgen voor bewustwording, gingen we langs. We presenteerden de bevindingen aan stakeholders en namen ze mee in de wereld van UX. Natuurlijk met de nodige aandacht voor branding. Zo komt WoningNet via interactie tot echte actie.

“Entopic heeft ons laten zien hoe je content met praktische stappen kunt verbeteren. En uitgebreider advies gegeven dan afgesproken. Underpromise, overdeliver.”
Jan Willem Koers, Marketing- en Communicatiemanager bij WoningNet