Zo ziet de werkdag van een contentspecialist eruit

Anne Oostendorp werkt al meer dan 4 jaar als contentspecialist bij Entopic. Ben je benieuwd hoe haar werkdag eruitziet? Ze neemt je mee naar het kantoor in De Pijp in Amsterdam. Van het moment dat ze op de fiets springt tot haar belangrijkste doelen bij het maken van goede content: zo ziet de maandag van Anne eruit.

Anne Oostendorp

Hoe start jij je week?

“Op dit moment werk ik via Entopic voor T-Mobile. Ik werk afwisselend op hun kantoor in Diemen of Den Haag, bij Entopic in Amsterdam of vanuit huis. Vandaag ben ik bij Entopic HQ. Ik stap meestal rond een uur of half 9 op mijn fiets en als alle stoplichten op groen staan, kan mijn dag al niet meer stuk. Als ik binnenkom zet ik een kop thee en eet ik mijn ontbijt. De (digitale) dagstart met mijn team begint om 10 uur, vóór die tijd check ik mijn e-mail, plaats ik interessante tech-artikelen door op het interne socialmedia-platform en bekijk ik het planningsbord.”

Wat bespreek je in de dagstart?

“In de online dagstart bespreken we met het redactieteam onze planning voor de komende week. Welke content gaan we maken? Hoe verlopen projecten? Heeft iemand ergens hulp bij nodig? Onze contentcoördinator praat ons bij over nieuwe verzoeken en samen bespreken we wie welke projecten oppakt. Gelukkig is er in de dagstart ook voldoende ruimte voor persoonlijke zaken. Hoe was het weekend en hoe voelt iedereen zich vandaag? Dat is in deze tijd extra belangrijk.”

Waar schrijf je over?

“Samen met een collega pak ik alle redactionele content op voor de zakelijke markt van T-Mobile. In de praktijk betekent dit dat ik artikelen schrijf, content rondom webinars maak en meewerk aan projecten over bijvoorbeeld nieuwe proposities.”

Welke content staat er vandaag op de planning?

“Vandaag ga ik aan de slag met de communicatie van een aankomend webinar. Zo heb ik een interview met een van de sprekers over de inhoud. Op basis daarvan schrijf ik landingspagina’s, maak ik een e-mailflow en alles daaromheen ter promotie van het webinar. Alle content schrijf ik in lijn met de brandvoice van T-Mobile.”

“Daarnaast schrijf ik een e-book over hybride werken. Heel interessant! Als ik aan het einde van de dag nog tijd over heb, brainstorm ik over de opzet van een nieuwe artikel voor Founders, het zakelijke inspiratieplatform van T-Mobile. Lekker afwisselend dus!”

Wat is jouw favoriete pauzemoment?

“Sinds de pandemie wandel ik veel, vandaag ook. De wandelingen met onze kantoorhond Koos zijn het allerleukst én een extra motivatie om de deur uit te gaan. Omdat we vandaag met een kleine groep op kantoor werken, is het extra gezellig om mijn collega’s weer te zien en bij te praten. Maar ik plan ook regelmatig digitale bijklets-momenten in om de dag gezelliger te maken.”

Wanneer is content succesvol volgens jou?

“Content is succesvol als het aansluit bij de wensen van de doelgroep, inhoudelijk klopt en goed geschreven is. Daarnaast zorg ik ervoor dat de betrokken collega’s blij zijn met het eindresultaat. Soms is dat een uitdaging. Als contentspecialist is het mijn taak om content aantrekkelijk en begrijpelijk te maken, maar vakexperts willen vaak te veel vertellen. Dat is even puzzelen.”

Hoe sluit jij je werkdag af?

“Geen dag is hetzelfde en vaak verloopt mijn dag niet helemaal zoals ik die van te voren voor ogen had. Daarom probeer ik mijn werkdag zo gestructureerd mogelijk af te sluiten. Ik maak de balans op, stel een to-do-lijst samen voor de volgende dag en zorg dat al mijn taken op het planningsbord goed staan. Als contentspecialist moet je flexibel in je schoenen staan. Juist dat maakt mijn werk zo uitdagend en interessant!”