Video: onze Lead Detachering Danny geeft je sollicitatietips

Danny van Steijn is als Lead Detachering bij Entopic dagelijks op zoek naar de beste kandidaten. Hij krijgt honderden CV’s onder ogen, maar ook tientallen sollicitanten voor zijn neus. Danny weet dus als de beste hoe het ideale gesprek eruit ziet. Daarom geeft hij je in de video 5 tips voor een relaxte en goed voorbereide sollicitatie.

Kort samengevat…

  1. Bereid je goed voor. Check bijvoorbeeld het LinkedIn-profiel van degene met wie je het gesprek hebt. Misschien hebben jullie dingen gemeen en breekt dat het ijs.
  2. Neem een notitieblok mee. Schrijf er van tevoren wat vragen over de functie in. Zo kom je geïnteresseerd én goed voorbereid over.
  3. Geef voorbeelden aan de hand van de STARR-methode. Dus wat was de Situatie, wat was jouw Taak, welke Acties heb je ondernomen, wat was het uiteindelijke Resultaat en hoe kijk je er op terug (Reflectie)?
  4. Bekijk de online kanalen van het bedrijf. Wat zou jij kunnen én willen verbeteren?
  5. Wees jezelf en niet te bescheiden. Je mag best trots zijn op je werkervaring en de dingen die je bereikt hebt!

Ben je na het kijken van deze video toe aan een nieuwe uitdaging en heb je zin in een sollicitatie? Misschien is één van onze vacatures iets voor jou. Of wil je gewoon eens sparren? Je kunt altijd terecht bij Danny of één van onze andere consultants.

Gepubliceerd: 03-2018