Van werken bij tot samenwerken met Entopic

Steven Post Uiterweer werkt al meer dan 12 jaar in content. Na zijn bachelor Communicatie viel hij, naar eigen zeggen, met zijn neus in de boter bij Entopic. Jarenlang werkte hij aan contentprojecten voor verschillende klanten en kanalen. Inmiddels werkt Steven bij de VriendenLoterij. Hij blikt terug op zijn eerste baan en de huidige samenwerking.

Solliciteren via een wedstrijd

“Mijn eerste kennismaking met Entopic? Ik was 23 jaar, net afgestudeerd en op zoek naar een baan. Ik solliciteerde bij een aantal bedrijven, waaronder Entopic. De arbeidsmarkt was toen heel anders. Er solliciteerden meer dan 200 mensen op de vacature van webredacteur. Daarom besloten ze er een soort wedstrijd van te maken. Ik mocht meedoen.”

 Steven

Eerste baan als webredacteur

“Samen met een paar andere sollicitanten werd ik uitgenodigd op het kantoor van Entopic. Ik voerde een schrijfopdracht uit, gaf een presentatie over burgerjournalistiek op Twitter en ging in gesprek met een aantal mensen uit het team. Niet veel later kreeg ik de baan aangeboden. Zo begon ik in 2008 als webredacteur bij Entopic. Ik voelde me vanaf het eerste moment op mijn gemak en dat gevoel is altijd gebleven.”

Contentmarketing voor Entopic

“Bij Entopic werkte ik aan contentprojecten voor onder andere Mercedes-Benz en de Rijksoverheid. Maar ik pakte ook veel contentmarketing voor Entopic op. Zoals de communicatie rondom trainingen en congressen. Als starter was dat soms best spannend, bijvoorbeeld als ik een nieuwsbrief verstuurde over het Congres Contentmarketing & Webredactie. Deze e-mail ging tenslotte naar duizenden contentprofessionals.”

Collega’s werden vrienden

“De ervaringen bij Entopic hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Niet alleen op professioneel gebied, maar ook vriendschappelijk. Veel collega’s werden vrienden en daar zijn mooie dingen uit ontstaan, zoals het foodblog Bourgondisch Amsterdam. Dit blog heb ik samen met Entopic-collega Jurry Oortwijn gelanceerd. Toen ik ja zei tegen een andere baan, wist ik wat voor een fijne plek ik achterliet, maar toch voelde ik dat het de juiste keuze was om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Nieuwe baan

“Na 6 jaar bij Entopic ging ik als contentmarketeer aan de slag bij de BankGiro Loterij, nu de VriendenLoterij. Daar werk ik nog steeds. In de afgelopen jaren heb ik binnen het contentdomein verschillende rollen vervuld. Zo coördineerde ik de online publicatie van de trekkingsuitslagen en was ik verantwoordelijk voor social media en nieuwsbrieven. Elke kans greep ik aan en zo kreeg ik meer en meer verantwoordelijkheid.”

“Inmiddels werk ik als conversieoptimalisatiespecialist aan nieuwe campagnesites, online formats en merk en missie. Ook geef ik collega’s gevraagd én ongevraagd advies op het gebied van copy en creatie.”

Samenwerking met Entopic

“Af en toe werk ik nog steeds samen met het team van Entopic. Als de werkdruk hoog ligt of er een groot project aankomt huren we contentmanagers in. Zoals kortgeleden de grote contentmigratie van de BankGiro Loterij naar de VriendenLoterij. Op deze manier versterken we ons contentteam met extra handjes. Dit was en is nog steeds een fijne samenwerking. Entopic luistert naar onze wensen en voorziet ons altijd van geweldige mensen.”

Groei als contentprofessional

“Vanaf het begin van mijn carrière ben ik een online duizendpoot. Ik bijt me elk jaar vast in een nieuw project om te blijven leren. Of dit nu campagnes, social media-strategieën of apps zijn: ik zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dat is naar mijn mening ook onmisbaar in content, zo blijft het leuk en uitdagend.”

Succesvolle content

“Als contentprofessional stel ik mezelf altijd de vraag ‘wat levert de content op voor de ontvanger?’ Zo hebben wij bij de VriendenLoterij een content-checklist waaraan we elke uiting toetsen. Content wil je niet alleen zenden, de ontvanger moet er iets aan hebben. Daarnaast werken we met een redactieformule, dit betekent dat we op vaste dagen content plaatsen over bepaalde thema’s. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende rubrieken.”

Tips voor starters

“Zoek je een baan als contentmarketeer of contentspecialist? Zorg dan dat je een website of blog start over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en zet dit op je cv. Dat kan helpen bij het solliciteren. Mijn eigen technologieblog en kennis van WordPress hielpen mij bij het krijgen van mijn eerste baan bij Entopic. En daar pluk ik al jaren de vruchten van.”