Ook video’s maak je gewoon op afstand

Stel, je wilt een nieuwe campagnevideo of reclame... hoe pak je dat aan in een intelligente lockdown? Een video maken vereist toch dat je samenkomt? Nou, ook daar zijn in deze tijden creatieve oplossingen voor. Die ook nog eens snel en betaalbaar zijn. Voor voorbeelden hoef je alleen maar naar de tv te kijken.

Ga voor animatie

Domino’s was eind maart een van de eerste bedrijven die op de Nederlandse tv kwam met een nieuw spotje. Waaruit sprak dat zij doorhadden dat de situatie consequenties zou hebben voor hun bedrijf en klanten. Hun reclame was wel echt anders dan anders: normaal gesproken zijn de spots van Domino’s live action (gefilmd met menselijke acteurs), maar nu maakten ze gebruik van animatie.

Binnen animatie zijn er veel paden te bewandelen. De richting die Domino’s heeft gekozen, kun je het beste zien als een geanimeerde infographic. Een video die het doel heeft om hun klant gerust te stellen en hen van 1 ding te verzekeren: we blijven open en je kunt erop vertrouwen dat je corona dankzij onze maatregelen niet oploopt. Dat is slim en snel inspelen op de ingrijpende situatie waarin iedereen zich bevindt.

Het mooie van deze vorm is dat je er enorm efficiënt informatie mee versterkt. Zonder dat het duur is of je er veel mensen voor nodig hebt. Je maakt een script, legt dat neer bij een visual designer, haakt dan een animator aan en… je hebt een video. Voice-over en tune erbij en je reclame is klaar. Veel doorlooptijd heb je niet.

Kies voor een user-generated look

IKEA is een andere grote speler die met een goed idee kwam. Hun nieuwe commercial bestaat uit webcambeelden, vernuftig aan elkaar gemonteerd. Ook de nieuwe boodschap staat als een huis: “Laat thuis voor je werken.” Niet alleen omdat heel werkend Nederland daar nu mee bezig is, maar ook omdat IKEA dé partij is waar je alles vindt om dit mogelijk te maken.

Hier geldt dus ook weer dat het basisidee en het script van de commercial goed zijn. En het vormpje sluit naadloos aan bij die inhoud: alles is herkenbaar nu iedereen aan het videobellen is en het huis en gezin (per ongeluk) laat zien. Daarnaast sluit dit mooie en actuele idee goed aan bij de vorm van hun vorige commercial.

Geef dus wat trouwe klanten, collega’s of familie de opdracht te filmen met hun laptop. Laat de video monteren, zet er prijsjes en productnamen in, en de ingesproken tekst en tune maken het af. Snel gemaakt, niet duur, mooi resultaat.

Audio in plaats van video?

De sprong naar radio (incl. Spotify) zetten veel bedrijven nu ook. Zoals Kruidvat of alweer IKEA. Dat is helemaal een kwestie van een goed script schrijven, een fijne stem je verhaal laten doen en opsturen. Doordat de beeldcomponent wegvalt, werk je ook nog eens kostenefficiënter. Haakt slim in op iedereen die nu thuis tijdens het werk de radio aan heeft staan. Goed voor je bereik!

Wil jij contentstrategie updaten? Of ben je op zoek naar doeltreffende campagneconcepten? We helpen je ermee. Het enige wat jij hoeft te doen is contact opnemen.