Goed het nieuwe jaar in met deze tips van de 3 beste keynotesprekers

Tijdens onze congressen in 2018 mochten we weer leren en ons laten inspireren door de beste experts uit ons vakgebied. Is bij jou alle informatie ook alweer een beetje weggezakt? Of was je er niet bij? Met deze tips van de 3 best beoordeelde keynotesprekers ga je met frisse kennis het nieuwe jaar in!

Tip 1: Zet je data om naar toegevoegde waarde voor je klanten

Peter Hinssen – The Day after Tomorrow
De best beoordeelde keynote was The Day After Tomorrow van Peter Hinssen op Congres Contentmarketing & Webredactie. In zijn energieke, humoristische keynote liet Peter oneindig veel inspirerende voorbeelden zien van hoe technologie steeds meer ingezet wordt in alle facetten van ons leven. Zoals de zelfrijdende auto’s van Uber, messenger apps en in retail.

Veel bedrijven kijken volgens Peter naar morgen met wat ze vandaag weten en zijn vooral bezig met planning en budgetten. Maar dat is niet genoeg in een wereld die zo snel verandert. We moeten naar The Day After Tomorrow kijken en die heeft nieuwe ideeën, concepten en business modellen nodig. Een belangrijke boodschap: stop met het verzamelen van zoveel mogelijk data waar je niets mee kan en ga kijken naar hoe je data kunt omzetten in toegevoegde waarde voor je klanten. Alleen zo creëer je waarde op lange termijn.

Tip 2: Bouw een relatie op met je doelgroep

Thomas Moen – How to Succeed on Facebook in 2018
Wil je als bedrijf over 5 jaar nog bestaan? Dan zijn er volgens Thomas Moen een aantal belangrijke ontwikkelingen die je als bedrijf absoluut moet najagen. In zijn keynote op het congres Facebook & Instagram Marketing benadrukte hij dat bedrijven te veel zenden en hierbij de doelgroep vergeten. Want als je wil dat mensen iets van je kopen, moet je eerst hun vertrouwen winnen. Dat doe je door:

  • Het gesprek aan te gaan
  • Een sterke community te bouwen
  • Verhalen te vertellen waarin je klant de hoofdrol heeft

De perfecte marketingtool om je doelgroep te bereiken is volgens Thomas is een Messenger-bot. Dat blijkt ook uit onderzoek: consumenten nemen het liefst via een chatbot of Messenger-app contact op met bedrijven. Investeren in een hybride bot is daarom handig: jouw klanten krijgen altijd antwoord omdat een medewerker het van de chatbot overneemt als de bot er niet uit komt.

Tip 3: Schrijf over het probleem, niet over de oplossing

Amy Harrison – Is copy selling you short?
Amy Harrison trapte het Congres Contentmarketing & Webredactie af met haar keynote over converterende content. Volgens Amy zijn er 4 barrières die conversie in de weg staan:

  1. Mensen zien niet wat je aanbiedt
  2.  Ze geloven je niet
  3. Ze willen niet (genoeg) wat je aanbiedt
  4. Ze vertrouwen jou en je sector niet

In je copy kan je deze 4 barrières stuk voor stuk afbreken. Zien mensen niet wat je aanbiedt omdat je jargon gebruikt? Gebruik begrijpelijke taal. Geloven ze je niet? Beargumenteer dan nog beter waarom jouw product werkt. En maak altijd gebruik van weet je weet over klanten: is er in jouw sector onvrede? Biedt dan een oplossing voor dit probleem. Meer weten? Bekijk haar video.

Door: Marleen Bontekoe

Gepubliceerd: 12-2018