4 handige top apps voor de webredacteur die meer wil doen met z’n smartphone

Dat je met je mobiel meer kunt dan alleen bellen hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen. Voor de gemiddelde smartphone zijn miljoenen applicaties beschikbaar. Apps als WhatsApp en Instagram maken voor mij de verloren uurtjes in de trein een stuk aangenamer. Maar als ik dan tóch al die tijd met m’n snufferd naar dat kleine beeldscherm zit te staren, kan ik er beter voor zorgen dat ik die tijd nuttig besteed. Naast al die vermakelijke apps zijn er namelijk ook enkele ontwikkeld die ontzettend handig zijn voor jou als webredacteur. Hieronder bespreek ik 4 toppers die ik zelf regelmatig gebruik.

1. Pocket

Als webredacteur lees je (waarschijnlijk) behoorlijk wat af. Toch heb je niet altijd de tijd om even rustig een artikel uit te lezen. Daarom is Pocket bedacht. Pocket biedt je de mogelijkheid om al die interessante stukken op te slaan in de cloud, om later op je gemak in de tram of thuis op de bank terug te lezen. Zelfs offline. In de app zie je al je opgeslagen artikelen handig onder elkaar, zodat je jouw gewenste artikel zo hebt teruggevonden. Gelezen? Klik op het vinkje en het artikel wordt naar het archief verplaatst. Er is ook een ‘Favorieten’ optie om de leukste content in te bewaren.

2. Trello

De planning van een project bijhouden met een groep kan behoorlijk lastig zijn. Met Trello schep je orde in de chaos. Gebruik het voor jezelf, of voor een heel team. Het werkt als een online scrumboard. Je maakt dus verticale lijsten aan, bijvoorbeeld ‘to do’, ‘bezig’ en ‘done’. Binnen die lijsten voeg je cards toe met werkzaamheden. In welke lijst deze card zich bevindt, geeft de status ervan aan. Ook kun je mensen toewijzen aan een card, een deadline instellen, opmerkingen invoegen en een kleurenlabel koppelen. Een soort virtueel prikbord dus. Als je Trello op de juiste manier gebruikt, kan het je planning een stuk overzichtelijker maken. Niet alleen op je smartphone, maar ook op je desktop is Trello perfect te gebruiken.

3. Moneybird

Als nieuwbakken freelancer kwam ik onlangs voor het eerst in aanraking met de driemaandelijkse btw-aangifte van de Belastingdienst. De welbekende slogan (niet leuker, wel makkelijker) kon ik niet beamen. De cijfers van alle bonnetjes, facturen en blauwe enveloppen duizelen me nog steeds. Maar nu heb ik een app gevonden die het me allemaal wél makkelijker gaat maken, namelijk: Moneybird. Een online boekhoudsysteem beschikbaar als app voor de iPhone (niet voor Android helaas) en als webapplicatie. Het geeft je een duidelijk overzicht van al je ontvangen en verzonden facturen. Scan bonnetjes in middels een foto en verwerk ze zo eenvoudig in je overzicht. Administratie compleet? Klik in het menu ‘Rapporten’ op ‘BTW aangifte’ en je ziet automatisch een overzicht van het huidige kwartaal, precies zoals je ziet als je aangifte gaat doen via Belastingdienst.nl. Neem gewoon alle gegevens 1 op 1 over. Handig!

4. Todoist

Met deze app maak je heel handig een to-do lijst voor allerlei projecten. Onlangs gebruikte ik hem als hulpmiddel bij het inwerken van een nieuwe collega. Aangezien ik een tikkeltje chaotisch ben, was dit een perfecte tool om voor mezelf inzichtelijk te krijgen wat ik nog moest uitleggen en wat we juist al hadden behandeld. Stel prioriteiten in op kleur, ontvang herinneringen via e-mail, notificaties of sms en deel taken met anderen. De app is te synchroniseren met al je devices en als je wilt ook eenvoudig te integreren met Outlook of Gmail.

Ook hartstikke handig:

Nóg productiever worden op je smartphone met bovenstaande apps? Check dan ook onderstaande links eens:

  • Ook met 1 druk op de knop artikelen vanuit de Google Chrome webbrowser aan je Pocket leeslijst toevoegen? Met Pocket for Google Chrome kan het.
  • Een nieuwe card aanmaken in Trello zonder Trello te hoeven openen kan vanuit de omnibox van je browser met Trello for Google Chrome.
  • Maak het werken met MoneyBird nog handiger door papieren bonnetjes als pdf te scannen met de Scanbot app voor je smartphone.
  • Breid Gmail uit met Todoist for Gmail en sla je mailtjes eenvoudig op als taak of werk met tags en filters.

Door: Rowan Eckhardt

Gepubliceerd: 04-2016